Racket informatie en verkoop

Padel DE snelst groeiende sport van Nederland maar ook voor veel mensen nog helemaal nieuw.

Wat weten wij eigenlijk van het belangrijkste van padel….. het racket!!

Bij padel wordt gebruik gemaakt van 3 soort rackets. Ronde vorm, diamant en traan. Dit heeft te maken met de grote van het blad en daardoor vaak ook de balans van het racket. Hoe meer topzwaar hoe harder je kan slaan en hoe meer handleweight hoe meer controle. In de rackets heb je soft en hard qua gevoel. Met een hard racket kan je harder slaan over het algemeen maar krijg je meer ‘klappen’ op je arm . Met het soft racket heb je wat meer controle als de bal op je racket komt en is het wat doffer.

De duurzaamheid van een padelracket? Dit heeft onder andere te maken met kwaliteit van het racket, weersomstandigheden en ballen.
Ook in padel rackets zit prijs verschil en vaak is daaruit op te maken wat de levensduur van een padel racket is. Houdt er rekening mee dat dit vanwege de vulling van het racket echt niet met een tennisracket te vergelijken is.

De duurzaamheid wordt ook bepaald door het weer. Speel je veel in de regen, kou ect is er een grotere kans op eerder schade.
Veel spelen nog met de normale tennisbal maar wat is het nadeel? De coating van deze bal is harder en de druk is harder dan een padelbal. Dit houdt dus in dat het racket hardere klappen te voortduren krijgt.

Prijsverschil ? Dit zit dus in de duurzaamheid van het racket. Ook zal een relatief goedkoop racket lekker slaan alleen zal deze qua levensduur minder lang meegaan. Verder zit het verschil in wat er in het racket zit. Is het van Carbon , zit er silicone in de grip voor een zachter gevoel, heeft het racket sterkere randen en zit er bijv een smart holes system in. Hoe meer er op en aan zit hoe hoger de prijs van het racket.

Graag meer weten of interesse in bijvoorbeeld één van onderstaande rackets? Reageer op dit bericht of contact met Mike Hoffmans
0613100451
www.mh-sports.nl

Flyer padel verkoop